fredag den 4. september 2015

Fakta om Yorkshire Terrieren





Fakta om Yorkshire Terrieren 


Racen blev ”startet” tilbage i 1880’erne, da fattige arbejdere fra Skotland søgte jobs i Yorkshire i England, og medbragte deres egne arbejdshunde. 

Den var særlig velegnet til at tage rotter i minerne INDEN mandskabet gik ned, og til dette formål blev den brugt, dengang vejede racen dog omkring 6 kg. Den var lige så lynende hurtig som dem vi kender i dag. 


- Yorkshire terrieren er utrolig intelligent, den nyder at blive udfordret og løse opgaver, hjælpe til med forskellige ting i hjemmet, agility og svømning kan de også godt lide.


- Terrierens jagtinstinkt er bevaret og selv om yorkien holdes som familiehund, må man ikke glemme at jagthunden ligger skjult i hunden.

Yorkshire terrieren er generelt utrolig modig, nysgerrig og noget gøende, det er jo en ”alarmhund” - der nok skal alarmere sin flok (familie) hvis noget galt er på færde, den kaster sig gerne og modigt ud i et slagsmål for at redde sin familie – selv om den på forhånd vil tabe – for den tror selv den er en langt større hund end den er – den har et ego uden lige og den er utrolig elegant og yndefuld på en og samme tid.

De er intelligente, charmerende, livlige og aktive, legesyge og altid med på narrestreger og oplagt til sjov og ballade, de har dagligt behov for flere gåture og udfordringer ude som inde.

- Kan godt lide grave i jord 

- Yorkiens krop er kompakt og firkantet med en glat lang silke pels delt på midten af en lige skilning, pelsen hænger fint, smukt og lige ned på begge sider af hunden, hvis den er langhåret. Hårtoppen er smukt og lige ned på begge sider af hunden. Ørene skal stå op og være rettet fremad. 

- Hunden vejer ca. 2 til 4 kg.

- Hunden skal have en del pelspleje da hunden har meget pels og skal børstes meget, hvis man ikke klipper eller trimmer hunden et par gange i løbet af et år.

- Hunden har behov for hvis antal gram af foder og måles efter et skema som er på poser af foder. 

- På trods af deres skrøbelige helbred og de potentielle sygdomme, lever Yorkshire Terriere genenrelt 10-15 år, hvilket gør dem til nogle længstlevende hunde. 
  
Kilde: http://www.hunderacer.info/hunderacer/yorkshire-terrier/

2 kommentarer:

  1. Hej Sanne! Du må meget gerne skrive lidt om dine pædagogiske overvejelser med dyreholdet. Mvh Ib

    SvarSlet
  2. Hej Sanne! Du må meget gerne skrive lidt om dine pædagogiske overvejelser med dyreholdet. Mvh Ib

    SvarSlet