torsdag den 3. september 2015

Tur til Åbæk strand.




Tur til Åbæk strand.

Vi skulle en tur til Åbæk strand som ligger lidt ude for Aabenraa by, så vi kørte derud, vi skulle ud og kigge på havets bund og fange en masse dyr. Dagen inden havde vi skulle læse omkring havets bund, livets system, rejer, tang, orme, snegle og muslinger, så vi havde en ide om hvad vi fangede og hvordan de forskellige arter ser ud. Vi fik udleveret en seddel af Ib og så gik konkurrencen ellers igang med hvem der kunne finde flest forskellige dyr i vandet. 

I min gruppe fandt vi rejer (Store og små), snegle, blåmuslinger, hvide muslinger, krabber, søstjerne osv. Bagefter kogte Ib nogle af de store rejer så vi kunne smage på dem.



Billederne viser hvordan vi fangede og vores egen nysgerrighed for at finde og undersøge dyrene. 

Denne slags aktivitet er rigtig god til børn da vaders og rejestygenettene sagtens kan fås i børne størrelse så de kan hjælpe og prøve det. En hyggelig og spændende aktivitet, der er udfordrende og giver blod på tanden for at finde andre slags dyr i vandet og på bunden af havet. 




 
 




Kilde: 

- Wohlgemuth, O. (2004). Livets system. I: Håndbog i naturpædagogik. (s.58-78.) Forlaget politisk revy.
- Nielsen, P. (2008). På stranden & Hvad er tang? & En historie om skaller. I: På jagt efter små dyr på Stranden. (s.4-5 og 12-13 og 16-19). Gyldendal.
- Servé, K. (1996).  Børsteorme & Hestereje og tangreje & Strandkrabbe & Muslinger. I:Smådyr på lavt vand ved kyst og i vade, (s. 12-13 og 22-23 og 24-25 og 30-31). OP-forlag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar