onsdag den 23. september 2015

Tur til Gram lergrav





Tur til Gram lergrav

Fakta om museet:
Museets udstilling viser fossiler fra Gram Lergrav og fortæller historien om dengang havet dækkede det meste af Syd- og Sønderjylland for 10 millioner år siden.

Tæt på museet ligger Gram Lergrav, hvor man kan finde bl.a. snegle- og muslingeskaller, søpindsvin, krabber, hajtænder og øresten af fisk.


Vi ankom til museet og blev vist om til et sted hvor vi skulle hente en skovl eller en skruetrækker, som vi skulle bruge i lergraven. Herefter var der lidt undervisning inden vi begik os afsted ned mod lergraven. Hen ad evolutionsstien, er der nogle informations skilte, som viser hvad der har været af dyr og planter i løbet af flere milioner af år. Vores underviser fra lergraven fortalte meget omkring leret og om stedet og om hvad man kunne finde og hvorfor det lige var der i leret. 


 
Herefter fik vi frit spil til at kunne grave efter forsiler, som der er meget af i lergraven, både sneglehuse, muslingeskaller, knogler osv. De steder vi gravede fandt vi en masse sneglehuse, som vi kunne tage med hjem. Jeg fandt nogle små muslingeskaller og noget man kan kalde "en rust", som sker når leret får luft, så svovl og jern binder sig sammen og bliver til et stykket rust. 


Kilde: http://www.museum-sonderjylland.dk/naturhistorien.html 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar