onsdag den 23. september 2015

Svampetur





Svampetur

Vi var på svampetur med Ib, og der fik vi kendskab til alle slags svampearter. At der findes røde, gule, grønne og brune svampe. At de kan være store, små, tynde og tykke. At der er spiselige svampe og giftige svampe. At lamellerne på svampene er forskellige efter hvilke art det er. 

Vi fik lov til at gå rundt og finde så mange svampe, som vi overhovedet kunne finde i skoven, lidt uden for Aabenraa by, og vi havde 20 minutter til det. 

Efter det gennemgik vi de forskellige svampe og sorterede dem efter hvilke art og hvordan lamellerne så ud og farven på svampene. Det var spændende at høre om de forskellige svampe som findes i skovene rundt omkring. 

Da vi var færdige med det, skulle vi ud og finde spiselige planter og svampe og bær, som vi skulle tilberede. Vi havde omkring 40 minutter, og vi fandt en masse brombær og andre havde fundet Karljohan svampe, som er en af de svampe man godt kan spise. 

Ib gik igang med at lave svampe i flødesauce, med Karljohan svampe, hvidløgssvampe (kan ikke huske hvad de hedder) og fløde, og så var der smagsprøve bagefter.   


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar